Kies uit ons aanbod cruises, fietstochten en busritten of vraag ons naar een uitstap op uw maat en interesses.Minicruise met de Franlis

Nog voor het losgooien van de trossen genieten we al van de bedrijvigheid in de havengeul: de veerboot, vissersschepen, pleziervaartuigen, werkboten en de windmoleninstallaties ...
Op volle zee leren we de boeien uit elkaar te houden, genieten we van de skyline van Oostende en laveren we tussen de zandbanken door. We vernemen meer over de drukste scheepvaartroute ter wereld voor onze kust.

» Reserveer

Franlis en Visserskaaiwandeling

Na de boottocht met de Franlis volgt een leerrijke wandeling langsheen het Zeeheldenplein en de Visserskaai met o.a. aandacht voor de Vistrap, de overheidsrederij Vloot, de voormalige mailboten van de Regie voor Maritiem Transport, de laatste IJslandtrawler O.129 Amandine en de imposante driemaster Mercator.

» Reserveer

Windmolencruise

Aan boord van de ‘Albatros’, van rederij ‘Captain Blue’, vaart u richting Thorntonbank en doet de gids het boeiende verhaal van de Noordzee en haar drukke scheepvaart, de visserij, zandwinning, boeien, zeekaarten, knopen en zeemijlen, scheepstypes en wrakken, zandbanken, getijden en stromingen... .
Na 2 uur varen verrast het wiekend ballet van de honderden imposante windturbines ons, een ongelofelijk staaltje van techniciteit en duurzaam energiebeleid.

» Reserveer

Fietstocht “Ostend Street Art”

Met de fiets toeren we langs het ‘Street Art parcours’ met muurschilderijen in de binnen- en buitenwijken van Oostende. De werken zijn onderdeel van het Oostendse ‘Public Art Festival.’ Hieraan namen meer dan 40 nationale en internationale artiesten deel. Al deze werken zijn permanent te bewonderen. In zijn genre is dit Street Art gebeuren het grootste in Europa.

Normale duur: 3 uur.

» Reserveer

Fietstocht “Oostende 14-18”

Deze fietstocht kadert in de herdenking van 100 jaar ‘Groote Oorlog’ en brengt je langs een aantal markante historische plaatsen waar de gids het belang van de haven en de kustverdediging verduidelijkt.
Je verneemt meer over de versperring van de zeedijk, de U-boten in het Vlotdok en de batterij Tirpitz. Het parcours leidt je langs de zeedijk, Fort Napoleon, de Spuikom en het Groen Lint rond Oostende.
Start en einde af te spreken.

» Reserveer

Fietstocht van het Kursaal naar Stene-Dorp

De gids focust onderweg op de bezienswaardigheden van het landelijke Stene. Via de Albert I – en de Boudewijnpromenade (zeedijk) brengt hij/zij je naar de Koninklijke galerijen, de bibliotheeksite, het kruispunt Petit Paris en de voormalige Koninklijke Stallingen. Via de Koninginnelaan en de ‘Soldatenberg’ rij je naar de ‘Nieuwe Stad’, een begraafplaats en via het sportpark naar het centrum van Stene-Dorp. Geen lusfietstocht dus, maar de gids toont je wel retourmogelijkheden.

» Reserveer

Fietstocht “Groen Lint”

Het Groen Lint verbindt de groengebieden die Oostende omhelzen. Ontdek een heleboel plekken waar het fijn is om even te verpozen. Langs het tracé word je getrakteerd op gedichten van Peter Verhelst en handige infoborden. Het traject van 35 km is bewegwijzerd, zowel met bordjes als op de grond, maar de gids houdt je wel op het ‘rechte pad’.

» Reserveer

De Konninginnenrit

Oostende werd ooit betiteld ‘Koningin der Badsteden&rsuo;, maar toch ging de meeste aandacht naar de wereld van machtige mannen. Tijdens de fietstocht ‘de KONINGINNENRIT’ focust de gids op die andere invloedrijke wereld van vrouwelijke leden van het koningshuis, ongekroonde verdienstelijke vrouwen en allegorische vrouwenbeelden.
6 km lusfietstocht van 2 uur met begin en einde aan het treinstation van Oostende.
Maximum 14 deelnemers

» ReserveerBusrit Groot-Oostende

Tijdens deze trip geeft Oostende haar charmes prijs. Variatie in overvloed: de oude stadskern, de koninklijke bouwwerken, de renbaan, de wijken Mariakerke en Raversijde met het voormalig domein Prins Karel, de luchthaven, het landelijke Stene, het Maria-Hendrikapark en de haveninstinstallaties op de oosteroever, het Fort Napoleon We rijden via het Hazegras naar de Mercatorjachthaven aan het winkelcentrum.

Start en einde af te spreken

» Reserveer

Beaufort 2021

Groepsbezoek van de Kusttriënnale aan zee. Onze ervaren gidsen leiden jullie graag rond langsheen de verschillende Beaufort-werken. Voor het groepsvervoer moet u zelf instaan. Mogelijkheden:

Oostkust, Middenkust of Westkust
- HALVE DAG, ongeveer 3 uur,
kostprijs € 150 per gids
- HELE DAG, 5 à 6 uur, à € 300 per gids

Reservaties:
tel: +32 (0)59 80 73 81
of via email
info@oostendeahoy.be

Niet gevonden wat u zocht?
Vraag het ons, wij maken een rondleiding op maat volgens uw wensen!
Contacteer ons via ons contactformulier

display: none

visibility: hidden

parent display: none

parent display: none

parent visibility: hidden

parent visibility: hidden

Inlichtingen & Voorwaarden

De officiële COVID 19- maatregelen zijn van toepassing. Gidsaktiviteiten voor groepen zijn onder bepaalde voorwaarden weer toegelaten.
Maximaal 25 personen per groep (inclusief gids), uitgezonderd voor de Kustriënnale Beaufort.
Voor fietstochten is de groep beperkt tot 15 personen (inclusief gids)
Contacteer ons op info@oostendeahoy.be voor meer informatie.

Een standaardwandeling duurt meestal 2 uur. U kunt een kortere wandeling vragen of kiezen voor een beknopter of langer bezoek.

Voor een standaardwandeling van twee uur betaalt u € 70,00. Per bijkomend uur moet € 35,00 betaald worden.
Prijzen voor wandelingen of bezoeken korter dan 2 uur worden afgesproken bij de reservatie.

De aanvrager kan te allen tijde de gereserveerde gidsbeurt kosteloos annuleren tot 3 dagen voor de gidsbeurt. Latere annulaties: in dit geval vergoedt de aanvrager de kosten die de organisator heeft geleden: - annulatie 1 of 2 dagen vóór de gidsbeurt: € 15/ per gids - annulatie op de dag van de gidsbeurt of bij het " niet-opdagen" van de groep ; prijs van de gidsbeurt. De gids wacht de groep op tot 60 minuten na het uur van de aanvraag. De prestatie van de gids begint op het afgesproken uur. Eventuele wachttijd wordt als prestatie beschouwd.

We aanvaarden voor uw comfort en dat van onze gidsen per groep maximaal 25 personen. Bent u met een uitzonderlijk grote groep?
Geen nood, de Oostendse Gidsenkring bezit genoeg ervaring en competente gidsen.


Gidsenkring Oostende - Lange Nelle
HTML     CSS